Çayeli Sel ve Heyelan

Çayeli Sel ve Heyelan

Çayeli İlçemizde şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar meydana geldi. Türk Kızılay olarak olayın ilk saatlarinden itibaren ekiplerimizle sahadaydık.
Rize ve Trabzondan gelen öncü ekiplerimiz afet koordinasyon merkezi ile eş zamanlı çalışarak ilk etapta afet alanında ihtiyaç tespiti yaparak vatandaşlarımıza içme suyu, kek, bisküvi ve sandviç dağıtımı gerçekleştirdiler. Sahadaki ekiplerimize sonrasında Erzurum'dan gelen ekiplerimiz ve Rize'den gönüllülerimiz dahil oldular. Bölgede vatandaşlarımıza içme suyu, yemek ikramı yapıldı. Mahsur kaldıkları bölgelerden kurtarılan vatandaşlarımıza içme suyu ve yemek ikramı yapıldı. Sel bölgesinde bir otelde kalan vatandaşlarımız için Jandarma ile ortak çalışma yürütülerek 3 gün boyunca yetecek gıda maddeleri (ekmek, su, peynir, zeytin, helva vs), iki bebek için mama ve bebek bezi, ve otelde bulunan kronik hastalığı olan vatandaşlarımız için de ilaç helikopter ile ulaştırılmaya çalışılmıştır.
Bölgede diğer Kamu kuruluşlarımız tarafından iyileştirme çalışmaları devam etmekte olup, ihtiyaç sahibi afetzedelerimize dağıtılmak üzere 60 adet gıda kolisi ve 1 kamyon su bölge yetkililerine teslim edilmiştir.
Bölgede bulunan afetzedelerin taleplerinin karşılanması ve takibi devam etmektedir.